DASHNOR SELIMI PERSE IKE?

PERSE IKE? ______________ DASHNOR SELIMI Përse ike këtë dimër të ftohtë, ku dhe flokët e stinës kishin ngrirë dhe nëpër pasqyra pellgjesh copëtoheshin, ëndrrat e mia në gjunjë lutjesh? Mbledh copat e mbetura nëpër rrugë, si lule të mardhura, të ngrohen brenda afshit të trupit tim, zhytur në hijet e qiellit që s’lëviz, shpresat e […]Read Post ›

Advertisements

Mësuam si të dashurohemi…..” –poezi-nga Raimonda MOISIU

Mësuam si të dashurohemi…..” –poezi-nga Raimonda MOISIU -.- Me qarjen e parë , erdhi shpirti i madh i nisjes ,dhe rashë në grackën e padijes. Në dritaren e jetës u shfaq miqësia jonë gazmore, e ndritshme , mes erës dhe reve , mes meje e zogut, mes zërave feminore, që, kërkonin qumësht , nga gjiri […]Read Post ›

Advertisements

Baba Kalanderi i Caushlise.

Advertisements

Advertisements

Bashkim Gjini dhe Aida.

Nje familje e respektuar Lushnjaro Korcare, dy qytetare drejtues ne organet e drejtesise dhe shtetit shqiptar.Nje familje e respektuar ne Korce,Pogradec,Lushnje dhe ne nje treve me te gjere shqiptare. Advertisements

Advertisements

Bashkim Gjini dhe Aida.

Nje familje e respektuar ne Korce. Advertisements

Advertisements

Mis Pogradeci Albania. Jeta Kamberi.

Advertisements

Advertisements

KRYEPESHKOPI SERB DHE KISHA E JANULLATOS!

Advertisements

Advertisements

Mina caushi DASHURUAR ME DIELLIN.

SUN lovers. Day, Good morning we met here again ‘ Sun to come out, bring us goodness When he delays the love saddens me, Sunny, I expect to come to come together ‘. Sunny, you have a scarf, why did not you tell me forgive.? Sunny ‘your scarf, decorates the dawning, Sun with your scarf […]Read Post ›

Advertisements

Was honored FIGURE OF THE ALBANIAN great friend – I LUMTURUARI Pope John Paul II. Archbishop Zef Gashi Tivarit.Imzot accepts the award for Pope John Paul II: Albanian Ambassador’s image in the world, from Dr. Doc Astrit Memia.

SHQIPTARË TË TË GJITHA PËLLËMBËVE ARBËRORE DHE TË TË GJITHA KATEGORIVE SHOQËRORE E INTELEKTUALE NGRITËN ZËRIN, ME SLLOGANIN JAM SHQIPËRI. “Tek Ilirët e Shqiptarët, feja, ekspansioni ekonomik apo ai territorial nuk ndikonte në luftë, të parët tanë nuk kanë luftuar, sunduar a vrarë në “emër të Zotit”. Nuk kanë vrarë armikun në ikje apo bërë […]Read Post ›

Advertisements

SI U VRA HASAN PRISHTINA NE SELANIK…. Shkruar nga ARBEN LLALLA.

Më 13 gusht u mbushën 79 vjet që nga data e 13 gushtit të vitit 1933, ku në qytetin e Selanikut u vra në pabesi dhe mizori ish-Kryeminsitri i Shqipërisë Hasan Prishtina. Gjatë viteve të qëndrimit tim në Selanik në arkivat e këtij qyteti zbulova një gazetë të vjetër që përshkruante ngjarjen e vrasjes së […]Read Post ›

Advertisements