Plani për rrëzimin e komunizmit, CIA tentoi të rekrutonte diplomatë dhe anëtarë të Sigurimit, SHBA i trembej krijimit të bazave ushtarake nga Moska, synohej ndërhyrje me parashuta nga Afrika e Veriut.

  Dalin në dritë të tjera detaje mbi misionet e SHBA në Shqipërinë komuniste, për rrëzimin e regjimit të Enver Hoxhës. Në vijim të dokumentit të deklasifikuar nga CIA mbi tentativat në vitin 1952 për të dërguar agjentë në Shqipëri, jepen informacione shtesë mbi planin e SHBA. Në dokument theksohet se CIA tentoi të rekrutonte […]Read Post ›

Harroji shantazhet, propozimet na u bënë për të anashkaluar rekomandimin 88 të Venecias.

Lulzim BASHA… Qeveria nisi dhe vijon njëanshmërisht dhe pa konsensus, procesin parlamentar të ndryshimeve të Kushtetutës dhe të paketës së ligjeve zbatuese. Opozita, unë personalisht, i denoncuam lojërat qeveritare dhe i mbetemi të njëjtit qëndrim: Pa materializimin në paketën e ndryshimeve kushtetuese të rekomandimit 88 të Komisionit të Venecias, për të katër institucionet njëherazi, nuk […]Read Post ›